Om oss

Kickdown är en motortidning bestående utav två unga killar med ett oerhört stort intresse för allt vad bilar och motorer heter. Vi heter Alex Mac Guinness och David Jansson och vi arbetar även utanför Kickdown.se i bilbranschen vilket givit oss ett enormt kunnande inom branschen. Vi vågar lova att inga andra 20-åringar kan lika mycket om bilbranschen som redaktionen på Kickdown.se gör.

Under sommaren 2016 bubblade idén om att vi skulle använda vårat nästintill maniska intresse till något som även gynnar andra upp på allvar. Vi är bilköparens trygghet som ger tips och råd om bilar på både nybils-och begagnatbils-marknaden.

Vi sysslar med att skriva objektiva och nyanserade bilrecensioner som den eventuelle bilköparen har nytta av, samt intressant läsning för likasinnade bilnördar. Vår ambition är att ge ett brett utbud av bilrecensioner från alla olika klasser inom bilvärlden, inte bara snabba sportbilar men inte heller enbart familjebilar vars enda uppgift är att finnas där i vardagen.

Vid varje test av nya bilar utgår vi från vad bilen har att erbjuda just sin målgrupp, en minibuss som är gjord för att frakta ungar och hockeyutrustning kan inte bli testad på samma grunder som en nätt sportbil med 500 hästkrafter då det kommer till körglädje och prestanda. Många av de existerande motorbloggarna och motortidningarna glömmer ofta bort detta och testar alla bilar utifrån samma kriterier. Det är som att ha en längdhoppstävling mellan en sköldpadda och en gräshoppa.

Vi försöker låta våra unga sinnen genomsyra våra recensioner på ett positivt sätt som ger nya synvinklar på bilar och på nyheter runtom i motorvärlden.

 

// Alex Mac Guinness och David Jansson