Måndagen den 21 November var inte en dag som går under kategorin  ”Vanliga dagar”.

Vi på redaktionen fick nämnligen äran att träffa Mr. Chistian von Koenigsegg. Den enda mannen som riktigt kan säga att han vet innebörden av fart.

Christian är ägare och grundare till biltillverkaren med samma namn, Koenigsegg. Företaget som skapat världens första ”Megacar”, den heter Koenigsegg One:1. Bilen har ett chassi som väger 72 kilogram och en motor som producerar lika många hästkrafter som bilen väger i kilo, närmare bestämt 1363 hästkrafter. Motorn som är en V8 på 5.0 liter väger 197 kilo och spottar ur sig lika mycket kraft som 13 (!!!) Audi A3 1.6 TDI. 0-300-0 km/h avklaras på det enastående världsrekordet 17,95 sekunder.

Då vi blev inbjudna till eventet Kotler VS Koenigsegg förstod vi att den skulle bli något utöver det ordinära.

Philip Kotler, marknadsföringens fader, tillsammans med Christian Von Koenigsegg, fartens fader. Detta kunde inte bli något annat än fantastiskt.

När vi kom till Grand Hotel i Stockholm gjorde vi det med stil, vår testbil för veckan, Lexus RX 450h körde fram och vi klev ur bilen till en minst sagt enastående syn. Framför oss, vid entrén till Grand Hotel i Stockholm står en Koenigsegg Agera RS. Man ser aldrig en Koenigsegg, det händer bara inte. Idag har vi fått se en av de mest sällsynta Koenigsegg-modellerna och en än mer sällsynt Christan Von Koenigsegg.

Som nyblivna företagare har detta varit otroligt intressant och givande, att vi på Kickdown fått lyssna på världens bästa inom området ska få oss att utvecklas och bli ännu bättre.

Christian Von Koenigsegg var mycket positiv till Kickdown och kunde känna igen sig själv i yngre dagar. För att vara en så framgångsrik man var han otroligt jordnära och ödmjuk. Han önskade oss all lycka till med företaget, vi önskar honom självklart detsamma även om det inte verkar behövas något större hjälp på den fronten.

Vi vill tacka informationskollegiet och Christer Engleus för ett event utöver de vanliga. Vi fick många intressanta idéer och tips som vi hoppas kunna förvalta väl i framtiden.

 

Eventet arrrangerades av informationskollegiet.org

David Jansson

David.jansson@kickdown.se