Aston Martin Vulcan

2015 var året då jag för första gången besökte det som för mig är av makalöst hög rang på listan över underbara aktiviteter, jag var på New York International Auto Show.

Det var lite som att släppa lös en unge med lågt blodsocker i en godisaffär och låsa dörren. De bilar som var utställda på mässan var alla nya och de flesta var inte ens släppta.

Några av de som ställde ut var Lamborghini, Ferrari, Koenigsegg, Bugatti och inte minst Aston Martin. Aston hade en monter som var omringad av stora män iklädda kostym och en snäcka i ena örat, man fick inte under några som helst omständigheter kliva innanför det röda bandet som avgränsade oss dödliga från de åtråvärda bilarna som stod där bakom. Bilarna var såklart alla fruktansvärt fina och minst lika dyra. Men den som stal showen var såklart Aston Martin Vulcan. Då jag absolut inte fick gå in bland bilarna tog jag mig friheten att be en anställd på Aston att ta min kamera och fota den gröna Vulcan som stod där och stal allas blickar. Den anställde var mycket serviceinriktad och uppfyllde mina önskemål.

Bilen är futuristisk och ser inte alls ut att vara från detta årtionde, man luras till att tro att detta är en hybrid-superbil som kombinerar det bästa av två världar men så är inte fallet. Aston Martin Vulcan kombinerar det bästa av en värld, världen där högoktanigt bränsle flödar som vatten och miljörestriktioner är som bortblåsta. Motorn är en hopslagning av två V6-motorer som skapar en V12a. Motorerna är från två stycken Ford Mondeo, det är svårt att tänka sig att världens mest kraftfulla Aston någonsin, får sin kraft från en familjebil.

Den otroligt kunnige Chris Harris från Top Gear, innehavaren av allas vårat drömjobb har varit i Abu Dhabi och testat den på riktigt;

https://www.youtube.com/watch?v=7ts_j5Pmwb0&t=

 

David Jansson

David.jansson@kickdown.se

 

Bild: Top Gear